Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην βορειοδυτική Ουκρανία, ο Βιτάλι Κοβάλ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, πώς ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε νέες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων.

">

Είπε ότι τρεις πύραυλοι cruise Kalibr έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, επρόκειτο για μία αποθήκη πυρομαχικών και για ένα κέντρο εκπαίδευσης μισθοφόρων.

Σε ότι αφορά τους μισθοφόρους, ακόμα οι εκπαιδεύσεις τους πραγματοποιούνται στην δυτική Ουκρανία με το σκεπτικό ότι είναι πιο «ασφαλείς». Αυτό η Μόσχα το «ακυρώνει» με τα τελευταία πλήγματα.

Oι πύραυλοι ήταν cruise Kalibr και εκτοξεύτηκαν από κορβέτα κλάσης Buyan.

https://twitter.com/Bobbi0987/status/1506464544453173249

«Ο εχθρός έπληξε τρεις φορές στρατιωτική υποδομή», δήλωσε και πρόσθεσε «επιτροπή βρίσκεται επιτόπου για να αποτιμήσει τη ζημιά».

Ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε την προηγουμένη ότι προχώρησε σε επιθέσεις στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, πάνω από 80 μαχητές της ουκρανικής πλευράς σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση σε χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Νόβα Λιουμπόμιρκα, στην επαρχία Ρίβνε.

Oι αναφορές πάντως μιλούν για πολύ πάνω από 100 νεκρούς και ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και «σύμβουλοι» από ΗΠΑ και Βρετανία.

Βίντεο δείχνει την εκτόξευση πυραύλων cruise από σκάφος που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, ακριβώς δυτικά της πόλης της Σεβαστούπολης.