Υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται και επισήμως η Ποπάσνα, καθώς ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι επιβεβαίωσε ότι τα Ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν από την πόλη. 

Ο κυβερνήτης επιβεβαίωσε με αυτό τον τρόπο πως η πόλη στην ανατολική Ουκρανία έχει καταληφθεί από Τσετσένους όπως είχε κάνει γνωστό νωρίτερα ο ηγέτης τους, Ραμζάν Καντίροφ.

«Μαχητές των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων (…) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της Ποπάσνα», επεσήμανε ο Καντίροφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Οι κεντρικοί δρόμοι και περιοχές της πόλης έχουν καθαρίσει εντελώς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν αναζητώντας πιο προστατευμένες θέσεις, ενώ πρόσθεσε: «Τα πάντα έχουν καταστραφεί εκεί».

Να θυμίσουμε ότι πρώτο το pronews.gr σας αποκάλυψε από χθες ότι οι ρωσικές και οι ρωσόφωνες δυνάμεις των δημοκρατιών του Ντονετσκ και του Λουγκάνσκ ελέγχουν πλέον oλόκληρη την πόλη «κλειδί» της περιφέρειας του Ντονμπάς, την Ποπάσνα μετά από μάχες που κράτησαν δύο εβδομάδες στο κέντρο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Eπόμενοι στόχοι των Ρώσοι οι πόλεις Κραματόρσκ και Σεβεροντονέτσκ