Επίθεση με πυραύλους αναχαίτισαν, δύο σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού, τα οποία συνόδευαν την Τετάρτη δύο πλοία της εταιρείας μεταφορών Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα που διέρχονταν μέσω του Μπαμπ αλ-Μαντέμπ.

«Κατά την διαδρομή τα δύο πλοία ανέφεραν πως είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Ναυτικού αναχαίτισε πολλά βλήματα» ανακοίνωσε η Maersk.

Κανένας δεν τραυματίστηκε και τα εμπορευματικά πλοία επέστρεψαν στον Κόλπο του Άντεν συνοδεία του αμερικανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο πλοία διαχειρίζεται η αμερικανική θυγατρική της Maersk και μεταφέρουν φορτία για το υπουργείο Άμυνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την USAID και άλλες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Νωρίτερα την Τετάρτη η Υπηρεσία Ναυτιλιακής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες για έκρηξη κοντά σε πλοίο που έπλεε ανοιχτά της Υεμένης κατά την επίθεση από αντάρτες Χούθι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η UKMTO έκανε λόγο για «έκρηξη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων» από ένα σκάφος, 50 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μούχα στην νοτιοδυτική Υεμένη. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.