Στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται πλέον το ρωσικό καταδρομικό «Moskva», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, είτε λόγω ζημιάς που οδήγησε σε έκρηξη πυρομαχικών (σύμφωνα με τη Μόσχα), είτε επειδή το κτύπησαν με αντιπλοϊκούς πυραύλους οι Ουκρανοί (σύμφωνα με το Κίεβο). 

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα μείζον κτύπημα, κυρίως εάν ήταν λάθος των Ρώσων, καθώς δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμοι για πόλεμο και τα λάθη που έγιναν το 1999 με την βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ εξακολουθούν να υπάρχουν 23 χρόνια μετά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το ρωσικό Ναυτικό δεν είναι έτοιμο για επιχειρήσεις αντιπαράθεσης απέναντι σε δυτικά Ναυτικά.

">

Είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιου είδους ατυχήματα εν μέσω πολέμου. Στην παγκόσμια ιστορία δεν έχουν γίνει τέτοια ατυχήματα.

Αν τελικά τους χτύπησαν οι Ουκρανοί, τότε οι Ρώσοι δεν είχαν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, την ώρα που μάλιστα οι Ουκρανοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους εκτοξεύοντας αντιπλοϊκούς Neptune κατά της φρεγάτας «Έσσεν», πριν από λίγες ημέρες. Άρα με αυτό τον τρόπο είχαν δείξει ότι τα ρωσικά πλοία ήταν μέσα στην ακτίνα δράσης των ουκρανικών πυραύλων.