Η αστυνομία του Ισραήλ έσπευσε να απαντήσει στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Haaretz ότι ελικόπτερο των IDF που επιχειρούσε στην περιοχή της Γάζας, όπου διεξαγόταν το μουσικό φεστιβάλ Supernova, που εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος στις 7 Οκτωβρίου λόγω των σφαγών της Χαμάς, ενδέχεται να σκότωσε και Ισραηλινούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης με άρθρο του στα εβραϊκά επικαλούμενο ανώνυμη αστυνομική πηγή έγραφε ότι κατά την εκτόξευση πυρών από ελικόπτερο των IDF κατά των τρομοκρατών χτυπήθηκαν κατά λάθος και παρευρισκόμενοι του πάρτι.

Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ισραηλινή αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει  ότι η έρευνά της εστίασε μόνο στη δραστηριότητα της αστυνομίας και όχι στου ισραηλινού στρατού και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει «καμία απόδειξη περί τραυματισμού αμάχους από την αεροπορική επιδρομή».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz φέρεται να ανέφερε σε ρεπορτάζ της, ότι οι ένοπλοι της Χαμάς δεν γνώριζαν για το φεστιβάλ Supernova που βρισκόταν σε εξέλιξη όταν εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πιθανότατα, έγραφε το μέσο ενημέρωσης, το ανακάλυψαν από αέρος μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλεξίπτωτων πλαγιάς (parapente) και ανεμόπτερων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των επιτιθέμενων, αλλά χτύπησε επίσης μερικούς ανθρώπους που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, τονίζει η ισραηλινή εφημερίδα.