H ρωσική Αεροπορία «εξαέρωσε» ολοσχερώς ουκρανική φάλαγγα που κατευθύνονταν προς ενίσχυση της φρουράς του Ούγκλενταρ, της πόλης-«κλειδί» που βρίσκεται ανάμεσα σε Ντόνμπας και Ζαπορίζια.

Τα ρωσικά μαχητικά έκαναν χρήση κατευθυνόμενων βομβών UPAB-1500 από απόσταση 60 χλμ. για να πλήξουν τις ουκρανικές ενισχύσεις σε επίπεδο τάγματος των 500 ανδρών, ενώ συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» τις ουκρανικές θέσεις στο Oύγκλενταρ με χρήση μη κατευθυνόμενων βομβών των 1100 λιβρών, τις FAB-500 καθώς οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει όλα τα συστήματα αεράμυνας των Ουκρανών με συστηματική χρήση των drone καμικάζι Lancet.

Oι κινήσεις των Ρώσων επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του pronews.gr ότι το Ούγκλενταρ είναι ο επόμενος στόχος τους καθώς η θέση του είναι κομβικής σημασίας για να μην πραγματοποιηθεί η ουκρανική αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο από την πλευρά της Ζαπορίζια.

">

Οποιαδήποτε επίθεση από εκεί θα κινδυνεύει με άμεση ρωσική πλαγιοκόπηση.

Αν το Ούγκλενταρ καταληφθεί η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι συγκεντρώνουν επιπλέον δυνάμεις στην περίμετρο του Ούγκλενταρ.

Η μόνη διέξοδος για αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο θεωρητικά θα είναι από την Χερσώνα, που όμως λόγω του υδάτινου κωλύματος του Δνείπερου θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη και πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.