Η γυναίκα που είχε «πεθάνει» την περασμένη Τετάρτη σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει η Ισλαμική Τζιχάντ είναι τελικά μεταξύ των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν. 

Ο λόγος για την Χάνα Κατζίρ, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά έξι εγγονιών και είχε απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Iσραήλ, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε απόψε την απελευθέρωση 13 συμπατριωτών του που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων.

«Θέλω να σας τονίσω, στις οικογένειες των ομήρων και σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: Έχουμε δεσμευτεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου και έχουμε δεσμευτεί πως θα επιτύχουμε όλους τους στόχους του πολέμου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πολίτες μας υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό ιατρικό έλεγχο και οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματούχους ότι έχουν επιστρέψει» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος.