Ξεκίνησε σήμερα (28/10) η μεγάλης κλίμακας άσκηση του Στρατού του Ιράν με ρωσικά Kornet και ισραηλινά Spike.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιρανικού Στρατού, στόχος της διήμερης άσκησης είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων μάχης διαφόρων στρατιωτικών μονάδων, η δοκιμή νέων όπλων αλλά και ο έλεγχος της πτητικής ετοιμότητας πάνω από 200 ελικοπτέρων.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί νωρίτερα, αποσκοπούν στην «αντιμετώπιση πιθανών απειλών» εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω και πρόσθεσε ότι στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκαν για τις στρατιωτικές ασκήσεις από επτά επαρχίες του Ιράν.

Επίσης, ο Ιρανός αξιωματικός τόνισε ότι θα συμμετέχουν διάφορες μονάδες του Στρατού, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων πεζικού, τεθωρακισμένων και πυροβολικού, καθώς επίσης θα αναπτυχθούν μέσα της Αεροπορίας Στρατού, drones, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και κυβερνοπολέμου.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι η άσκηση αυτή εστιάζει σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά, την ταχύτητα, την ακρίβεια, την ευφυΐα και την διαλειτουργικότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Από τις εικόνες φαίνεται πως οι Ιρανοί διαθέτουν κλώνους των ρωσικών αντιαρματικών kornet καθώς και των ισραηλινών Spike.

Διακρίνονται συστήματα “Almas-1″ATGM, 122mm MLRS “Grad”, 130mm M-46, “Majid” (AD-08) SAM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!