Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ, υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, για το ενδεχόμενο συμφωνίας με τη Χαμάς που θα αφορά την ανταλλαγή ομήρων αλλά και περιοδική κατάπαυση πυρός. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα σταματήσουμε μετά την εκεχειρία» και προσέθεσε ότι «είμαστε σε πόλεμο και θα τον συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η επιστροφή των ομήρων «είναι για εμένα ιερή προτεραιότητα και είμαι δεσμευμένος ως προς αυτή», είπε χαρακτηριστικά

Οι αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν πλήρως τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός καλώντας το συμβούλιο να υποστηρίξει τη συμφωνία. «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συμφωνία, αλλά είναι η σωστή». Εξήγησε ότι οι αρχές ασφαλείας κατανοούν ότι η συμφωνία όχι μόνο δεν θα βλάψει την πολεμική προσπάθεια, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει τις IDF να συνεχίσουν τη μάχη».

Ο Νετανιάχου είπε ότι «Θέλω να καταστήσω ξανά σαφές ότι ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας: να εξοντωθεί η Χαμάς, να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι, να εξασφαλίσουμε ότι τη μέρα μετά τη Χαμάς η Γάζα δεν θα είναι απειλή για το Ισραήλ και ότι δεν θα υπάρχουν στοιχεία που θα στηρίζουν την τρομοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο η Haaretz διέρρευσε πως η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει 30 παιδιά και 20 γυναίκες, εκ των οποίων οι οχτώ είναι μητέρες.