Μια πολύ δύσκολη νύχτα για τους Ουκρανούς ξεκίνησε πριν από μία ώρα περίπου: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αριθμός 10-17 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95, απογειώθηκαν από τις βάσεις τους στο Μουρμάνσκ και έχουν εκτοξεύσει σε διαδοχικά κύματα πυραυλικά πλήγματα κατά ουκρανικών στόχων, ενώ πλήττουν και περιοχές συγκέντρωσης των ουκρανικών στρατευμάτων.

Εχουν εκτοξευθεί ή αναμένεται να εκτοξευθούν βάσει του φορτίου των όπλων που μεταφέρουν 112 βλήματα μεγάλου βεληνεκούς αέρος-εδάφους.

">

https://twitter.com/200_zoka/status/1652762468945477633?s=20

Την ίδια ώρα μεγάλο χτύπημα σημειώθηκε σε αποθήκη βλημάτων αντιαεροπορικών όπλων στο ουκρανικό Pavlograd, όπου καταστράφηκαν ουκρανικά αποθέματα πυραύλων για τα συστήματα S-300 και Buk-M1.

Το Παβλογράντ είναι πόλη και δήμος στην κεντροανατολική Ουκρανία μεταξύ Σλαβιάνσκ και Ντνίπρο. Ο πληθυσμός του είναι περίπου 101.430 κάτοικοι.

Οι πρώτες αναφορές μιλάνε για την καταστροφή έως και έως 16 μονάδων τετραπλών εκτοξευτών συστημάτων S-300P, ενώ χτυπήθηκαν οχήματα ανεφοδιασμού με εφεδρικά πυρομαχικά.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο του κτυπήματος είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Δεν είναι βέβαιο αν κτυπήθηκαν από ξηράς ή από αέρος. Πάντως το βέβαιο είναι ότι αύριο η Ουκρανία θα έχει πολλές πληγές να μετρήσει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!