Ένα μοναδικό βίντεο έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ουκρανοί που δείχνει την κατάρριψη ενός ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου Geran-2 από έναν πύραυλο αέρος-αέρος R.550 Magic που εκτοξεύτηκε από ένα πρώην γαλλικό Mirage 2000-5F που τώρα υπηρετεί στην ουκρανική Αεροπορία.

Βέβαια το κόστος αναχαίτισης είναι υπερβολικό καθώς ένα από τα ρωσικά drone κοστίζει μόλις 45.000 ευρώ την στιγμή που ο γαλλικός πύραυλος αγγίζει το 1 εκατ.ευρώ και αν σκεφτούμε ότι κάθε μέρα η Ρωσία εκτοξεύει 500 drone η ουκρανική πλευρά απλά χάνει τον πόλεμο φθοράς.

Παρά το γεγονός ότι αριθμεί μόνο πέντε αεροσκάφη, αυτός ο μικρός στόλος έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση ρωσικών drones και στην εκτόξευση πυραύλων κρουζ SCALP-EG εναντίον της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες ενώ διαρκώς ζητά επιπλέον αεροσκάφη του τύπου το Κίεβο.