Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Shin Won-sik δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στη Ρωσία 7.000 κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά από πέρυσι.

Ο Shin Won-sik έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στα ανατολικά ύδατα της χώρας.

Αυτό αναφέρει το Sky News.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Βόρεια Κορέα ότι έστειλε οβίδες και άλλη στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου, ισχυρισμούς που τόσο η Ρωσία όσο και η Πιονγκγιάνγκ έχουν αρνηθεί, σύμφωνα με το Sky News.

Ο Σιν είπε ότι η Βόρεια Κορέα βασιζόταν αρχικά σε πλοία, αλλά αύξησε τη χρήση των σιδηροδρόμων της για διασυνοριακές προμήθειες όπλων.

Η Πιονγκγιάνγκ πιθανότατα έχει λάβει πάνω από 9.000 κοντέινερ βοήθειας σε αντάλλαγμα για στρατιωτική υποστήριξη, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Andrii Kostin δήλωσε ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη εκτοξεύσει τουλάχιστον 24 βαλλιστικούς πυραύλους (πιθανώς, Kn-23/24) βορειοκορεατικής παραγωγής στην Ουκρανία.

Προηγουμένως, η Defense Express συζήτησε τις λεπτομερείς φωτογραφίες ενός πυραύλου από τη ΛΔΚ που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει το Χάρκοβο και έγινε η απόδειξη των βαθύτερων δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Defense Express ανέφερε επίσης ότι μια ουκρανική μελέτη έδειξε ότι η κεφαλή των βορειοκορεατικών πυραύλων ζυγίζει έως και 1.000 κιλά, αλλά η ακρίβεια πυρός είναι χαμηλή.