Οι ουκρανικές δυνάμεις έφτασαν στο χωριό Κρίνκι της Χερσώνας και επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους σε αρκετό βάθος στην νότια όχθη του Δνείπερου και μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά και στην Πόιμα, την Πισανίβκα και την Πιντέσπνε.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους Ουκρανούς και να διακόψουν την προέλασή τους, διότι απλούστατα δεν ήταν επαρκείς αλλά αποστέλλονται άμεσα ενισχύσεις.

Οι Ρώσοι δεν δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ουκρανική κίνηση, καθώς έχουν αποβιβαστεί σε ελώδη περιοχή και δε μπορούν να μεταφέρουν ενισχύσεις πλέον. Πάντως είναι συνολικά μια Ταξιαρχία, περί τις 2.000 άνδρες από τους 50 που είχαν αποβιβαστεί αρχικά.

">

Οι Ουκρανοί ψάχνουν για νίκες για να δείξουν στην Δύση ότι ακόμα έχουν «σφυγμό» έστω και αν οι νίκες αυτές είναι εφήμερες (καθώς η διαπέραση απλά στρατιωτών χωρίς βαρέα οχήματα και τεθωρακισμένα είναι καταδικασμένη αλλά η κυβέρνηση Β.Ζελένσκι στο Κίεβο είναι διατεθειμένη να θυσιάσει κάθε Ουκρανό για να κερδίσει νέες οικονομικές απολαβές.

Οι ρωσικές δυνάμεις σχηματίζουν τακτικές ομάδες και πραγματοποιούν μπαράζ μαζικών πυρών Πυροβολικού για να εμποδίσουν τη μεταφορά πυρομαχικών και εξοπλισμού στη νότια όχθη.