Η ήττα στο Μπάκχμουτ έχει ήδη επιπτώσεις για τους Ουκρανούς καθώς το 228ο Τάγμα Πεζικού της 127ης Ταξιαρχίας που πολέμησε (και ακόμα πολεμάει μέσα στα ερείπια του δυτικού τομέα) στην πόλη έχει εξεγερθεί και εξέδωσε ανακοίνωση-κόλαφο κατά της ουκρανικής διοίκησης (κατά συνέπεια και κατά του Β.Ζελένσκι), ότι τους έστειλαν «στην μηχανή του κιμά» για να πεθάνουν, χωρίς εκπαίδευση, εξοπλισμό και χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για τις ζωές των Ουκρανών στρτιωτών.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν απογοητευτεί με την ηγεσία τους καθώς η μάχη του Μπάκχουτ φαινόταν εδώ και έναν μήνα ότι ήταν προδιαγεγραμμένη και η ήττα βέβαιη.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του Κιέβου επεδίωξε να στείλει και άλλες ενισχύσεις στο μέτωπο αυτό και δεν απέσυρε δυνάμεις που είχαν υποστεί βαριές απώλειες και τις άφησε να περικυκλωθούν σε έναν μάταιο αγώνα με την υπόθεση ότι όταν συγκεντρωθούν τα δυτικά άρματα μάχης θα εξαπολυθεί μία μεγάλη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις όμως έχουν δημιουργήσει πολλαπλούς θύλακες τύπου «Κουρσκ» ακριβώς για να παγιδεύσουν τους Ουκρανούς ώστε να αναλώσουν τις τελευταίες τους δυνατότητες απέναντι σε πολυεπίπεδες άμυνες.

">