Εκρήξεις ακούγονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, καθώς πραγματοποιείται ρωσική αεροπορική επιδρομή με drones, ενώ έχουν απογειωθεί 21 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τα οποία αναμένεται να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα απογειώθηκαν 17 Τu-95 και 4 Tu-22.

">

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, αναφέρει εκρήξεις στην πρωτεύουσα περίπου μια ώρα αφού η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της πρωτεύουσας ανέφερε πως εντόπισε drones να πετούν προς την πόλη.

«Φλεγόμενα συντρίμμια drones καίνε (…) στη συνοικία Ντεσνιάνσκι», ανακοίνωσε μέσω Telegram.

Συναγερμοί για αεροπορικές επιδρομές έχουν τεθεί σε ισχύ στις περιφέρειες του Κιέβου, της Τσερνίχιβ, της Τσερκάσι, της Μικολάιφ και της Χερσώνας στις 03:30 (τοπική ώρα· στις 02:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μικολάιφ, συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ρωσικά drone καμικάζι μέσα στην πόλη και συντρίμμια προκάλεσαν πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι και την Παρασκευή όταν η Μόσχα εξαπέλυσε σειρά συνδυασμένων πληγμάτων σε ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, είχε απογειωθεί μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Χθες Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως θα αυξηθούν τα ρωσικά πλήγματα στις στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό αμάχων στην πόλη Μπιέλγκοροντ το Σάββατο με 25 νεκρούς (ανάμεσά τους και πέντε παιδιά).