Οι νέες φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», δείχνουν οκτώ Ρώσους στρατεύσιμους που ανήκαν στο πλήρωμα του θωρηκτού Moskva, η τύχη των οποίων αγνοείται και φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους με την βύθιση του ρωσικού καταδρομικού.

Εκατοντάδες νεαροί ναύτες αγνοούνται και, σύμφωνα με τους συγγενείς τους θεωρούνται νεκροί, αφού επέβαιναν στο ρωσικό καταδρομικό όταν χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι γονείς των Ρώσων ναυτών ξεχειλίζουν από οργή και ζητούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αυτοί που ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών τους κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 8 Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωνε τις Ρωσίδες μητέρες ότι δεν θα στείλει στρατεύσιμους ή εφέδρους να πολεμήσουν στην Ουκρανία και ότι μόνο οι «επαγγελματίες» στρατιώτες θα σταλούν στο μέτωπο .

Ωστόσο, ο 60χρονος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Νικολάι Γεβμένοφ, παραδέχτηκε το Σαββατοκύριακο ότι υπήρχαν στρατεύσιμοι στο ρωσικό θωρηκτό που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

Και τώρα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες οκτώ στρατευσίμων που αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί με το Κρεμλίνο να τηρεί σιγή ιχθύος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οκτώ στρατεύσιμοι που απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι ο 19χρονος Nikita Efremenko, ο συνομήλικός του, Andrey Tsyvov, ο 20χρονος Nikita Syromyasov, ο 18χρονος ή 19χρονος Leonid Savin, ο 20χρονος Yegor Shkrebets, ο 24χρονος Mark Tarasov, ο 21χρονος Sergey Grudinin, και ο 22χρονος Danil Gerok.