«Η Ρωσία δεν απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά όσο περισσότερο καθυστερεί η διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση σήμερα.

Οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες.

Επισήμως, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει θέσει όρους για την ειρήνη που είναι απαράδεκτοι για την Ουκρανία. Η Ουκρανία αναμένεται όχι μόνο να παραιτηθεί από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αλλά και να συμφωνήσει σε μεγάλες εδαφικές απώλειες. Η Μόσχα απαίτησε την παραχώρηση των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Περαιτέρω επίσημες απαιτήσεις του Κρεμλίνου συνίστανται στην “αποστρατιωτικοποίηση” και την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σ.Λαβρόφ μίλησε για μια αντιπαράθεση με ολόκληρη τη Δύση. Η Δύση προσπαθεί να διατηρήσει την υπεροχή της με κάθε κόστος. Αλλά η ανθρωπότητα κινείται προς μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη με πολυπολικά κέντρα εξουσίας, προέβλεψε ο Σ.Λαβρόφ.