Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας του πατριάρχη Κύριλλου, ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός της Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότοφ είπε ότι «Η δράση των ακροδεξιών ουκρανικών δυνάμεων που κρύβονται πίσω από πολίτες (σ.σ.: τακτική που εφαρμόζει και η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που ελέγχει την Γάζα όταν δέχεται ισραηλινές επιθέσεις) δεν επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να πηγαίνουν όσο γρήγορα θα θέλαμε, αλλά με την βοήθεια της Παναγιάς θα προστατευτεί ο Στρατός μας και θα επιταχυνθεί η νίκη μας»!, επαναλαμβάνοντας την συνήθη κατηγορία που υιοθετούν οι επίσημες αρχές στην Ρωσία. 

Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνοφρουράς: «Θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε. Αλλά κατευθυνόμαστε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι δική μας και το εικόνισμα αυτό (σ.σ.: δείχνοντας την ιερή εικόνα της Παναγίας) θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει την νίκη μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΗΠΑ και Ευρωπαίοι σύμμαχοι θεωρούν ότι η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, ήταν μία κακοσχεδιασμένη και άσχημα εκτελεσμένη στρατιωτική επιχείρηση, διότι «η Μόσχα υποτίμησε την ουκρανική αντίσταση και την αποφασιστικότητα της Δύσης να τιμωρήσει την Ρωσία».