Ο Βλαντιμίρ Πούτιν  έδωσε συγχαρητήρια στις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ επέκρινε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι αρνείται τις σχετικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν, είπε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν προτείνει συνεχώς συναντήσεις με τον Ζελέσνκι –αν και δεν έκανε παρόμοια πρόταση στη συνάντηση τους στην Σαμαρκάνδη– και ότι ο Τούρκος ηγέτης έχει «σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης.

Επίσης, κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι θέλει να κατακερματίσει τη Ρωσία και δήλωσε ότι έστειλε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο για να το αποτρέψει αυτό.

Επιπλέον, συζητώντας δημόσια για τον πόλεμο για πρώτη φορά από τότε που η Ουκρανία απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Χαρκόβου την περασμένη εβδομάδα, ο Β.Πούτιν δήλωσε: «Θα δούμε πώς θα τελειώσει (η αντεπίθεση της Ουκρανίας)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν βιάζεται να τελειώσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ότι σταδιακά θέτει υπό τον έλεγχο της την ουκρανική επικράτεια.