Στο πλαίσιο της συμφωνίας τετραήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απελευθέρωσης της δεύτερης ομάδας ομήρων από τη Χαμάς.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορισμένοι όμηροι, που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς, βρίσκονταν στη διαδικασία παράδοσης στον Ερυθρό Σταυρό το Σάββατο.

Η διαδικασία απελευθέρωσης της δεύτερης ομάδας Ισραηλινών ομήρων είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα στις 16:00, ωστόσο φαίνεται να υπήρξε μια καθυστέρηση με το ισραηλινό ειδησεογραφικό δίκτυο Channel 12 να μεταδίδει πως η διαδικασία θα ξεκινούσε στις 17:00.

Κατά τη δεύτερη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας, η Χαμάς αναμένεται να αφήσει ελεύθερους 13 Ισραηλινούς ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ολιβιέ Ράφοβιτζ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε ότι είχε αποφάσισε να καθυστερήσει τον δεύτερο γύρο απελευθέρωσης ομήρων μέχρι το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα αφήσει φορτηγά βοήθειας να εισέλθουν στη βόρεια Γάζα.