Έπεσε η «αυλαία» της υπόθεσης της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας, που δολοφόνησε τον καπετάνιο σύζυγό της, Δήμητρας Βούλγαρη.

Το Επταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στην 40χρονη ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του συζύγου της, Θανάση Λάμπρου, το Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Ευβοίας.

Το εφετείο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση, καθώς οι έξι δικαστές αποδέχθηκαν την ενοχή και την προτεινόμενη ποινή κι ένας δικαστής δεν πείστηκε. Επίσης, με 4-3 η ετυμηγορία για τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση ήταν αρνητική. Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που εργαζόταν για τον εφοπλιστή Νίκο Γουλανδρή, το δικαστήριο επέβαλε στη Δήμητρα Βούλγαρη και ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας είχε ομολογήσει μήνες μετά την τέλεση του εγκλήματος, το καλοκαίρι του 2015. Στην κατάθεσή της, τότε, που είχε διαρκέσει δεκαέξι ώρες, τελικά «έσπασε», αφήνοντας πίσω την υπερασπιστική της γραμμή περί «καλοστημένης εμπλοκής» της στη δολοφονία.