Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, έκρινε ένοχο τον 26χρονο Πακιστανό που κατηγορείται για τον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης στην Κάρπαθο.

Αν και ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός δήλωσε για ακόμα μία φορά αθώος, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Δηλαδή, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για το αδίκημα του βιασμού και σε κάθειρξη 7 ετών για το αδίκημα της τέλεσης γενετήσιων πράξεων (αποπλάνηση) με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συγχώνευση 11 έτη κάθειρξης.

Τόσο ο 26χρονος αλλοδαπός όσο και ο συνήγορός του, επεσήμαναν μεταξύ άλλων στο δικαστήριο πως και τις τρεις φορές που πήγε στο σπίτι του κατηγορουμένου το ανήλικο κορίτσι το έκανε με τη θέλησή της.

​​​​​​​«Πάμε να μου δείξεις το σπίτι σου» υποστήριξε πως του είπε η ανήλικη, προσθέτοντας πως όλες τις φορές δεν έγινε κάτι περισσότερο από κάποια φιλιά στο στόμα και αγκαλιές καθώς στον ίδιο χώρο υπήρχε και τρίτο άτομο, ο συγκάτοικός του.

Ο 26χρονος προσκόμισε στο δικαστήριο δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν τη φερόμενη παθούσα και τον κατηγορούμενο αγκαλιασμένους και οι οποίες είχαν ληφθεί την ημέρα που φέρεται να έγινε ο βιασμός της ανήλικης στο σπίτι του αλλοδαπού. Επίσης στο δικαστήριο επισημάνθηκε πως η κοπέλα διατηρούσε σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο δήλωνε ότι ήταν 14 ετών και όχι 11, όπως ήταν η πραγματική της ηλικία.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Την ενοχή του Πακιστανού όπως κατηγορείται ζήτησε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που τελικά έγινε δεκτή από το δικαστήριο το οποίο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στα τέλη Απριλίου 2020 και μετά από καταγγελία που έγινε από την οικογένεια της ανήλικης, ο 26χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, συνελήφθη και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία του ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ μετέπειτα ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για το αδίκημα του βιασμού.

​​​​​​​Για την κατηγορία αυτή ο 26χρονος Πακιστανός προσήχθη εκ νέου και έδωσε συμπληρωματική απολογία στις 4 Δεκεμβρίου 2020. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο αλλοδαπός επέστρεψε στη φυλακή όπου και θα συνεχίσει να βρίσκεται μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!