Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ατύχημα που συνέβη στο Allou Fun Park το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. 

Από την έρευνα και τις πληροφορίες των αστυνομικών φαίνεται να προκύπτει ότι «υπάρχει πρόβλημα σε μία από τις δύο αντλίες που τροφοδοτούν με νερό το παιχνίδι, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άδειασμα του νερού σε 30 δευτερόλεπτα» σημείωσε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ετσι, το βαγονέτο, χωρίς την ύπαρξη του νερού που θα μείωνε την ταχύτητά του, μπήκε στην στροφή με τη μέγιστη ταχύτητα με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκφεσδονιστούν. Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν τα παιδιά, αρκεί να αναφερθεί ότι το βαγονέτο κατεβαίνει από την κατηφόρα με περίπου 40 km/h και λόγω της τρίβης με το νερό η ταχύτητά του μειώνεται στα 7 km/h πριν μπει στη στροφή, κάτι που αυτή τη φορά δεν συνέβη.

Γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας;

Κρίσιμο ερώτημα που τίθεται σχετίζεται και τα συστήματα ασφαλείας, που δεν φαίνεται να λειτούργησαν τουλάχιστον έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε να αποτραπεί το ατύχημα.

Και συνεχίζει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Η βλάβη στην αντλία, έχει σαν αποτέλεσμα την τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων, το βασικό ερώτημα εδώ είναι λοιπόν, και οι αισθητήρες αυτοί είχαν μπλακ-ουτ, δούλεψαν τελικά; Εάν δούλεψαν οι αισθητήρες δούλεψαν και δεν τους άκουσε κανείς;». Επιπλέον τίθεται το ερώτημα και να ακούγονταν οι αισθητήρες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, είναι επαρκής χρόνος για να αντιδράσει ο χειριστής του παιχνιδιού;

Και ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι ότι στην διάρκεια των ερευνών ζητήθηκε απο τους υπεύθυνους να παραδώσουν το βιβλίο συντηρήσεως, με αυτούς να απαντούν ότι δεν υπάρχει αλλά αυτό που υπάρχει είναι ηλεκτρονική καταγραφή αρχείου συντήρησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακομά σαφής εικόνα τι περιέχει το στικ για το επίμαχο παιχνίδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τις καταγραφές του βιντεοληπτικού υλικού, αμφισβητείται επίσης, το επιχείρημα της εταιρείας ότι έχει λήξει η σύμβαση με το φωτογράφο που τραβάει τις φωτογραφίες.