
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Παρασκευής (12/6) προχώρησαν στη σύλληψη ενός 72χρονου έπειτα από έλεγχο σε παραλία της Αναβύσσου στο πλαίσιο επιχειρήσεων για τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 72χρονος είχε προχωρήσει στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ηχείων, ενώ φέρεται να είχε εγκαταστήσει σε μεγάλη έκταση της παραλίας περίπου 200 ομπρέλες και 400 ξαπλώστρες, περιορίζοντας σημαντικά τον κοινόχρηστο χώρο.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια, καθώς είχε ήδη σφραγιστεί λίγες ημέρες νωρίτερα από τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον παραβάσεις.
Σε βάρος του 72χρονου και του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατάληψη παραλίας και παραβίαση απόφασης σφράγισης, ενώ ενημερώθηκαν οι συναρμόδιοι φορείς για τις περαιτέρω ενέργειες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες της Αττικής συνεχίζονται.