Στην ταυτοποίηση ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι συμμετείχαν σε απάτη που έκανε ένας «μαϊμού» λογιστής σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Άρτα, όταν την έπεισε ότι ο γιος της δικαιούται μεγάλο χρηματικό ποσό από την εφορία, προχώρησαν μετά από έρευνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

">

Ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης εντόπισε τον περασμένο Δεκέμβριο την ηλικιωμένη την στιγμή που επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, την πλησίασε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και της συστήθηκε ως λογιστής του γιου της.

Αφού προθυμοποιήθηκε να την πάει στο σπίτι της, της είπε ότι το παιδί της δικαιούται μεγάλη επιστροφή φόρου αλλά απαιτείτο ένα σημαντικό ποσό για να διευθετηθεί η εκταμίευσή του. Έτσι, έπεισε την ανυποψίαστη γυναίκα να του δώσει 10.000 ευρώ, δήθεν για να προχωρήσει η διαδικασία!

Φυσικά, μόλις παρέλαβε τα χρήματα, ο «μαϊμού» λογιστής έγινε καπνός. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας και η γυναίκα που ταυτοποιήθηκαν συνέδραμαν τον άγνωστο συνεργό τους στην εξαπάτηση της υπερήλικης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε απάτη, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!