(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 12.01): Μπορεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να σφυρίζει «αδιάφορα» για το σκάνδαλο παρακολούθησης και τις de facto κακουργηματικές πράξεις των στελεχών της ΕΥΠ, της κυβέρνησης και τα ερωτηματικά που συνοδεύουν την εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου για την εντολή παρακολούθησης που υπέγραψε, αλλά οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν διαφορετική άποψη.

Δηλαδή δεν τους αρκεί η… έρευνα για το «πώς διέρρευσαν οι υποκλοπές» (!) που διέταξε ο Ι.Ντογιάκος, αλλά έχουν το «θράσος» να ρωτάνε «αν ήταν σύννομη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη», αλλά και το κυριότερο αν θα ελεγχθεί και με ποιο τρόπο η εισαγγελέας Εφετών Β.Βλάχου που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις!

">

Γιατί τα περί «λάθους» του Κ.Μητσοτάκη είναι καλά για «πρόβατα», αλλά εδώ υπάρχει θέμα εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε βαθμό κακουργήματος από όλη την «αλυσίδα»: ΕΥΠ, εισαγγελική αρχή και πρωθυπουργός, αφού σε αυτόν αναφέρεται υποχρεωτικά η ΕΥΠ με το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε!

Και μπορεί να «απέλυσε» τον γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου Γ.Δημητριάδη (ήταν ο μοναδικός «κανονικός» νεοδημοκράτης που είχε απομείνει στο Μαξίμου!) αλλά ο νόμος λέει για «πρωθυπουργό».

Δεν λέει ότι ήταν υπεύθυνη της ΕΥΠ… η γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της ζητεί την διερεύνηση του σύννομου ή μη η άρση της προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

O οποίος διορίστηκε στην θέση αυτή προ μηνός από την κυβέρνηση!