Την τελευταία του πνοή άφησε χθες Σάββατο στο νοσοκομείο ένας 67χρονος άνδρας ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά στην Κάτω Τιθορέα της Φθιώτιδας, στις 26 Ιουλίου  που μεγάλωσε το φόρο αίματος στις φετινές φωτιές αλλά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να μιλάνε για εμπρησμούς και την «μεγάλη τους επιτυχία» να αντιμετωπίσουν τις 595 από τις 600 πυρκαγιές.  

">

Μάλιστα επέμειναν ακόμα και μετά τη ντροπιαστική ανατίναξη της αποθήκης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο. 

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες και πρόσθεσε ότι πίσω από τις πέντε μεγάλες φωτιές υπάρχουν και 595 που σβήστηκαν εγκαίρως.

Από την πλευρά του υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνέντευξη Τύπου για τις δασικές πυρκαγιές το πήγε ένα παραπάνω βήμα στο θέμα των εμπρησμών. 

Ο Β.Κικίλιας είπε πως τις ημέρες αυτές εκδηλώθηκαν 667 πυρκαγιές, πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα. «Προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι. Στην πλειοψηφία τους ήταν εμπρησμοί είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από πρόθεση»