Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το περιστατικό με την «πτώση» του σέρβερ στο ΕΚΠΑ. 

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης κι εφόσον δεν κατατέθηκε κάποια έγγραφη αναφορά διατάχθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η τυχόν αδικημάτων όπως αυτό της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα εξεταστεί η έκταση της ζημίας στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και θα ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Η προκαταρτική εξέταση θα διενεργηθεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού ενώ αναμένεται άμεσα να ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ που φέρεται να διενεργείται για την υπόθεση. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, ο φάκελος της δικογραφίας θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.