(Ανανέωση 11:12) Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Παρασκευής (28/7) στο αεροδρόμιο της Σάμου, λόγω πτώσης ιδιωτικού ελικοπτέρου, τουρκικής κατασκευής (της εταιρείας Mavi Air), το οποίο είχε σταματήσει για ανεφοδιασμό.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ το ελικόπτερο ερχόταν από την Πάρο και είχε τελικό προορισμό την Τουρκία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, ο πιλότος του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

">

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 5 επιβαίνοντας που είχαν τραυματιστεί, η ΕΡΤ αναφέρει τώρα πως ήταν ένας τελικά ο επιβαίνων στο ελικόπτερο το οποίο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έκανε δύο περιστροφές και έπεσε με το μπροστινό κομμάτι στην άκρη του αεροδρομίου της Σάμου Αρίσταρχος ο Σάμιος.

«Σήμερα 28 Ιουλίου και ώρα 08:30, ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στο διάδρομο του αεροδρομίου Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει νωρίτερα από το νησί της Πάρου, με τελικό προορισμό το Bodrum, Τουρκίας και ενδιάμεσο σταθμό ανεφοδιασμού, τη Σάμο. Άμεσα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου και o χειριστής του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων” για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η λειτουργία του διαδρόμου του αεροδρομίου θα ανασταλεί για επιχειρησιακούς λόγους, έως τις 12:00ΜΜ, μέχρι νεότερης ενημέρωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της Fraport.