Ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε και βιάστηκε στην Κω, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για τη γνωριμία του φερόμενου ως δράστη 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού με την αδικοχαμένη κοπέλα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «πιθανόν να σκέφτηκε να αγοράσει τη μαριχουάνα από αυτόν».

Ο 28χρονος Μίχαλ περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Αναστάζια συναντήθηκε με τον 32χρονο το βράδυ της 12ης Ιουνίου και αποκαλύπτει τον τελευταίο διάλογο που είχε με την 27χρονη προτού χαθούν τα ίχνη της.

">

«Είχε κάψει το χέρι της στη δουλειά και στεναχωρήθηκε πολύ με αυτό. Είχε φάει ελάχιστα εκείνη την ημέρα και νόμιζε πως το αλκοόλ και η μαριχουάνα θα απάλυναν τον πόνο της. Τον δολοφόνο δεν τον γνώριζε από πριν. Κανείς δεν τον γνώριζε, ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος από τη δουλειά της.

Πιθανόν να σκέφτηκε να αγοράσει τη μαριχουάνα από αυτόν. Μετά το αλκοόλ που ήπιε δεν συνειδητοποίησε τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν», λέει ο 28χρονος Πολωνός ο οποίος πιστεύει πως ο μοναδικός λόγος που η Αναστάζια συναντήθηκε με το φερόμενο ως δολοφόνο της ήταν για να της προμηθεύσει τα ναρκωτικά.