Όλο και αυξάνονται τα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η Ελληνική Αστυνομία την ημέρα της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς οι εντολές που φέρεται να έδωσε η ηγεσία της προς τους αστυνομικούς ήταν απλά… να κοιτούν αμέτοχοι. 

Στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ προβλήθηκαν νέα βίντεο που καταγράφουν την πορεία των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους κατά τη δολοφονική επίθεση που έκαναν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με στειλιάρια, μαχαίρια και καδρόνια έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο της «OPAP Arena», όπου έσπειραν τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στο σημείο.

">

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ακολουθήσει την πορεία των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο σημείο που αργότερα μετατράπηκε σε τόπο εγκλήματος, είχαν την εντολή να τους παρακολουθούν και παρά τις παρακλήσεις για επέμβαση, δεν τους δόθηκε «το πράσινο φως» για να κάνουν κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, η ΕΡΤ παρουσίασε και ένα χρονικό των όσων είχαν προηγηθεί μέχρι οι σεσημασμένοι Κροάτες και οι υπόλοιποι που τους… συνέδραμαν να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στον κόσμο που βρισκόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το χρονικό μέχρι να εξαπολύσουν οι Κροάτες τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ώρα 22:20, 40 λεπτά πριν από τα επεισόδια:

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημέρωσε για 100 άτομα σε συρμό, που ξεκίνησαν από τον σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη» με κατεύθυνση τον Πειραιά. Επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη» εντοπίστηκαν σταθμευμένα οχήματα με κροατικές πινακίδες.