Νέα συνταρακτικά στοιχεία για την υπόθεση της ΜΚΟ «Κιβωτού του Κόσμου» προκύπτουν από την έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτη, που κάνει φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και προσώπων, που θεωρούντο στελέχη των Δομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαπιστωθεί περίπου 700 ύποπτες κινήσεις καθημερινά, στους λογαριασμούς της Κιβωτού, που εμφανίζουν συνολικά ποσά περίπου 18 εκατομύρια ευρώ.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του κ. Βουρλιώτη έχει μπει και η πώληση ενός ακινήτου, που ανήκε στη Δομή, που φέρεται να αγοράστηκε από τους γονείς του Ιρακινού, που θεωρείτο κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού.

">

Το ύποπτο, που σύμφωνα με πληροφορίες διερευνάται, είναι το πως αποκτήθηκε το σπίτι από τους γονείς του Ιρακινού, οι οποίοι δεν εμφανίζουν εισοδήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις κινήσεις λογαριασμών φέρεται ότι, η ΜΚΟ «Κιβωτός» παρακρατούσε το μισθό του 35χρονου Ιρακινού, για την αποπληρωμή του σπιτιού, ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον και ψάχνει η Αρχή Ξεπλύματος είναι, το πως ζούσε ο υπάλληλος της Αρχής, εάν παρακρατείτο ο μισθός του!

Η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ( Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος), έχει δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς της Κιβωτού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς διερευνά τέσσερα κακουργήματα, όπως ξέπλυμα, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία.