Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για την δράση του πατέρα Αντώνιου στην «Κιβωτό του Κόσμου», με τον ίδιο τον ιδρυτή της εθελοντικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, να βρίσκεται, πλέον, σταθερά στο επίκεντρο των καταγγελιών.

">

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, για παράδειγμα, είναι τα όσα είπαν στην ΕΡΤ άνθρωποι από τη δομή της Καλαμάτας, η οποία λειτουργεί τα τελευταία 2,5 χρόνια. Μίλησαν καταρχάς για «φόβο» που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή της ΜΚΟ, αλλά και για το πόσο απόμακρος ήταν με τους εργαζομένους της δομής, καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν την παραμικρή επαφή μαζί του.

Οι ίδιοι τον περιγράφουν ως «νάρκισσο» και ιδιαίτερα περίεργο άνθρωπο, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν περιγραφές για συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία.

Για παράδειγμα, καλούσε ο πάτερ στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα), να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ. Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για δύο ημέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα και να κατέληγε σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κομβικό σημείο στη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, είναι το διάστημα που έφυγαν για πάντα από τη δομή της Καλαμάτας τα μεγαλύτερα παιδιά. Είναι η ίδια περίοδος που περιέγραψε ο 19χρονος ότι έγιναν όσα κατήγγειλε.