Σήμερα αναμένεται η απόφαση της ψυχιατρικής εξέτασης για τον 52χρονο που προκάλεσε την τραγωδία στη Μονεμβασιά.

Η εν λόγω απόφαση θα κρίνει εν πολλοίς και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος οδηγώντας ΙΧ σε κατάσταση αμόκ σκότωσε δύο 77χρονους, ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης, κάτι που αρχικά ο 52χρονος δεν δεχόταν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά.

Η πλευρά της υπεράσπισης συνεχίζει να τονίζει ότι ο κατηγορούμενος -που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή- δεν είχε επίγνωση του τι έκανε και πού βρισκόταν, με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να επισημαίνει ότι ο 52χρονος «δεν θυμάται τίποτα».

Η χρήση κορτιζόνης

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έκανε υπερβολική χρήση κορτιζόνης τις προηγούμενες μέρες, κάτι που του προκάλεσε το περιστατικό «μανιοκατάθλιψης» και τον οδήγησε στο να μην καταλαβαίνει τι πράττει.

Μονεμβασιά: Σχεδόν 5 ώρες κράτησε η απολογία του 52χρονου

Μετά την απολογία του, η οποία ξεκίνησε στις 16:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας, όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ψυχιατρική εξέταση.

Ο 52χρονος, στην απολογία του, επέμεινε στην αρχική του θέση, ότι δηλαδή δεν θυμάται τίποτα από ό,τι συνέβη τη μοιραία νύχτα.

«Δεν είχε επίγνωση των κινήσεών του»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει ότι «μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλόκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτό».