
Στον ανακριτή Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών, καθώς φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία προς την Τουρκία, μέσω Ελλάδας.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν τους δύο άνδρες, έναν 43χρονο από τα Σκόπια αλβανικής καταγωγής και έναν 58χρονο από το Κοσσυφοπέδιο, σε αποθήκη στη Σίνδο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης την Παρασκευή (13/08).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών είπε ότι τα ναρκωτικά κρύβονταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα σε παλέτες με φορτία ανακυκλωμένου χαρτιού.
Ωστόσο, δεν αποσαφήνισε για το πού ακριβώς θα κατευθύνονταν.
Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 κιλά κάνναβης, αξίας περίπου 700.000 ευρώ.
Για την υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 47χρονος από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων.
Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (19/08).