Στη Θεσσαλονίκη, πολίτες κάθε ηλικίας πραγματοποιούν συλλαλητήριο αυτή την στιγμή προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις νέες ψηφιακές ταυτότητες που ενιοποιούν σε έναν φάκελο όλο τις πληροφορίες για τους πολίτες: Την κατάσταση της υγείας τους, τα ποινικά τους μητρώα, τις πεποιθήσεις τους κλπ.

">

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις νέες ταυτότητες π γίνεται  στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Με πανό, οι πολίτες διαμαρτύρονται για τις νέες ταυτότητες δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω σε ότι αφορά τις προσωπικές τους ελευθερίες

Στο συλλαλητήριο βρίσκονται γονείς με τα παιδιά τους, ιερείς, ενώ ο σύλλογος «Ενωμένοι Μακεδόνες» ανάρτησε πανό που γράφει πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Αυτό που λένε οι διαμαρτυρόμενοι είναι πως οι νέες ταυτότητες δεν είναι τίποτα άλλο παρά «ηλεκτρονική σκλαβιά» με μια διαρκή παρακολούθηση.

Τόσο των ίδιων όσο και των προσωπικών τους δεδομένων.

Το κάλεσμα έγινε μέσω διαδικτύου  ενώ πολίτες  από όλη τη βόρεια Ελλάδα που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, συμμετοχών επίσης.

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από μια σημαντική μερίδα πολιτών, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως «ηλεκτρονική σκλαβιά», προσθέτοντας ότι σε αυτές θα υπάρχουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπάκι.