Συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, περιέγραψε τι στιγμές που ακολούθησαν μετά το περιστατικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρες».

Παράλληλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».

Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας εξακολουθεί και σήμερα, Κυριακή, να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι Αρχές ερευνούν το διαθέσιμο υλικό προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα.

">

«Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης»

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές που ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό.

Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός στην ΕΡΤ.