
Δύο σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαιώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας.
Οι δύο διαφορετικές υποθέσεις αφορούν έναν ανήλικο μοτοσικλετιστή και έναν οδηγό αυτοκινήτου που εντοπίστηκε να κινείται υπό την επήρεια αλκοόλ.
Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν έναν 17χρονο στην επαρχιακή οδό Σίνδου – Χαλάστρας, όταν διαπιστώθηκε ότι κινούνταν με ταχύτητα 170 χιλιομέτρων την ώρα, σε σημείο όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ./ώρα.
Κατά τον έλεγχο προέκυψε ακόμα, ότι ο ανήλικος δεν διέθετε άδεια οδήγησης.
Παράλληλα, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε είχε δηλωθεί ως κλεμμένη από την περιοχή των Κυμίνων σε προγενέστερο χρόνο.
Ο νεαρός συνελήφθη και η υπόθεση οδηγήθηκε στις αρμόδιες Αρχές.
Σε ξεχωριστό περιστατικό, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων προχώρησαν στη σύλληψη ενός 42χρονου οδηγού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το όχημά του υπό την επήρεια μέθης.
Οι δύο υποθέσεις εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ οι έλεγχοι της Τροχαίας συνεχίζονται με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.