Στα «χέρια» της Αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου (19/09) δύο 19χρονοι στην Αττική, την ώρα που φέρονται να επιχειρούσαν να παραλάβουν κοσμήματα αξίας περίπου 10.000 ευρώ από το σπίτι γυναίκας, που είχε προηγουμένως εξαπατηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο νεαροί συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2026 εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα και χρησιμοποιούσαν διάφορα προσχήματα, μεταξύ άλλων υποτιθέμενη διαρροή ραδιενέργειας, προκειμένου να τα πείσουν να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα και να τα αφήσουν σε προσβάσιμο σημείο.

Στη συνέχεια, συνεργοί τους τα παραλάμβαναν, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται καταμέτρηση ή εκτίμησή τους.

Η οργάνωση είχε διακριτούς ρόλους, με «τηλεφωνητές» και «εισπράκτορες».

Οι δύο 19χρονοι φέρονται να εμπλέκονται και σε ακόμα μία παρόμοια υπόθεση που σημειώθηκε το ίδιο πρωί.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται παράλληλα για την υπόθεση.