Στην εξάρθρωση συμμορίας για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 49χρονος αλλοδαπός και 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες συνέστησαν, τουλάχιστον από τα τέλη περίπου του Ιουλίου του 2022, εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν κατ’ επάγγελμα στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εκτιμάται ότι το ποσό που κλάπηκε ανέρχεται περίπου στις 53.000 ευρώ, ενώ αφαιρέθηκαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.