(Ανανέωση αρχικού κειμένου 19:27): Έκρυθμη είναι η κατάσταση με τους Ρομά μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία, έπειτα από καταδίωξη.

">

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο στους δρόμους, όσο δυστυχώς και στα social media, όπου αναρτήθηκε βίντεο με πρωτοφανείς απειλές από Ρομά:

«Αν γίνει πόλεμος θα σκοτώνω Έλληνες. Θα τινάζω μυαλά αστυνομικών», ανέφερε νεαρός Ρομά σε βίντεο που ανέβασε στο ΤikTok.

Στην αρχή ο μέχρι στιγμής άγνωστος μίλησε για το θάνατο του 17χρονου, μετά λέει ότι εύχεται να γίνει πόλεμος και πως αν γίνει «θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας. Με τόσο ρατσισμό κα κακία θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα».

Παράλληλα νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με δεκάδες Ρομά να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία και να στήνουν πύρινα οδοφράγματα σε Μέγαρα, Θήβα, Αλίαρτο και Θεσσαλονίκη.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μια ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες λεωφορείου τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.