Αυτό αποκάλυψε με δήλωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στη δήλωσή του, ο δικηγόρος τόνισε πως το θύμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, απεβίωσε από έμφραγμα και όχι από τη γροθιά που δέχτηκε.

Παράλληλα, τονίζει πως ο κατηγορούμενος θα ζητήσει από την οικογένεια του θύματος να τους επισκεφθεί και να τους πει τη δική του πλευρά, εφόσον δεχτούν να τον ακούσουν.

Η δήλωση Δημητρακόπουλου:
Η κοινή γνώμη από τις 28/10/2022 «βομβαρδίζεται» από δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τον «δολοφόνο πυγμάχο», που με τις «θανάσιμες γροθιές του» σκότωσε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο στη μαρίνα της Καλλιθέας, ο οποίος ψάρευε, ενώ ο «ειδεχθής δολοφόνος» μόλις είχε εξέλθει από την θάλασσα, μετά από μπάνιο. Ο κατηγορούμενος δημόσια διαπομπεύθηκε, η οικογένειά του στιγματίστηκε, πριν μιλήσει ο πλέον αρμόδιος, ο ιατροδικαστής, ο οποίος ως αιτία θανάτου προσδιόρισε «ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥ», δηλαδή παθολογική αιτία, η οποία δεν συνδέεται αιτιωδώς με σωματική βλάβη προκληθείσα από τον κατηγορούμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθως η δίωξη που ασκήθηκε ήταν θανατηφόρος σωματική βλάβη, σύμφωνα με το άρθρο 311 εδ. α του Ποινικού Κώδικα. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφανίσεως στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του κάθε 1 με 16 εκάστου μηνός. Αναμφισβήτητα, ο θάνατος του συμπολίτη μας είναι τραγικό γεγονός και ασχέτως της μη υπάρξεως ποινικής ευθύνης, ο κατηγορούμενος αισθάνεται βαθιά λύπη και θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την οικογένεια του θανόντος, ελπίζοντας οι συγγενείς του να δεχθούν να τον συναντήσουν και να τον ακούσουν.»