Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση που περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων ελεύθερης πτώσης, στατικού ιμάντα και ρίψεις εφοδίων, καθώς και την εκτέλεση σεναρίων Slow Movement Attack/Protect με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε αυτήν συμμετείχαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε η USAFE με δύο αεροσκάφη C-130J.

Η συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ και συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στις 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης και με την ευκαιρία τού εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε τιμητική διέλευση σχηματισμού τριών αεροσκαφών C-130 (ένα ελληνικό και δύο αμερικανικά) πάνω από τις αεροπορικές βάσεις της Ανδραβίδας, του Αράξου και της Καλαμάτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε και στην άσκηση «Stolen Cerberus 22».