Πραγματοποιήθηκε στη Θράκη η ελληνοαμερικανική άσκηση “Κένταυρος 2021”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιλάμβανε συνεκπαίδευση σε θέματα διεξαγωγής επιχειρήσεων, καθώς και εξειδικευμένων αντικειμένων (αποστολές ασφαλείας και αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις), με ταυτόχρονη συνεξέταση θεμάτων Διοικητικής Μέριμνας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ και του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών, με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ.

Στο Πετροχώρι Ξάνθης ΈΛΑΒΕ χώρα η τελική φάση της άσκησης με τη συμμετοχή τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας “2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ- ΕΦΕΣΟΣ”, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “ΠΟΝΤΟΣ”, 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού “ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ”, της 53 Infantry Brigade Combat Team (IBCT) της Εθνοφρουράς των Πολιτειών Φλόριντα και Αλαμπάμα των ΗΠΑ και της 104 Logistics Brigade του Στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (Περιοχή Λιμένος Αλεξανδρούπολης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!