Το πρωί της Τρίτης (16/1), τελέστηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων η τελετή παράδοσης-παραλαβής για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη να παίρνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο αρχηγό, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, επισήμανε την ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις να μετεξελιχθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε σύγχρονη ή υβριδική απειλή.

Όπως είπε «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά λαμβάνοντας υπόψην τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας».

Φρόντισε, δε, να στείλει το μήνυμα ότι «σε μια περιοχή που η γεωγραφία παράγει ιστορία, δεν είναι ανεκτή ούτε μια διολίσθηση σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

«Διαβεβαιώ ότι θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου και θα αφιερώσω όλη μου την ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσω το ουκ άνευ ιδανικό της εθνικής ασφάλειας το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυόνται και θα ευγγόταν ως το διηνεκές» είπε ακόμα ο κ. Χούπης.

">