Στο σκαμνί καθίζουν τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνο Φλώρο οι επιζώντες της «σφαγής» στη Λιβύη, η οποία έλαβε χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου και ήταν αποτέλεσμα την κακοσχεδιασμένης αποστολής των ελληνικών δυνάμεων. 

Οι ευθύνες που έχει το ΓΕΕΘΑ για την τραγωδία είναι τεράστιες, καθώς μετέφεραν στρατιωτικό κλιμάκιο σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον, σα να επρόκειτο για… σχολική εκδρομή, στοιβαγμένους σε ένα λεωφορείο χωρίς προστατευτικά οχήματα και χωρίς προηγούμενη αναγνώριση της περιοχής.

Πέρα από όλα όσα έγιναν πριν και κατά την διάρκεια της αποστολής, υπάρχει το μείζον ζήτημα της προδοσίας της επιχείρησης.

">

Η επιχείρηση έγινε γνωστή από τον επίσημο λογαριασμό του ΓΕΕΘΑ στο X (Twitter) το μεσημέρι της Κυριακής (12:04 της 17ης Σεπτεμβρίου) στο οποίο Tweet απεικονίζονταν ξεκάθαρα, η δύναμη και η σύνθεση της αποστολής, τα μέσα καθώς και η ποσότητα της βοήθειας. 

Τρεις ώρες αργότερα (15:28), από τον επίσημο λογαριασμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες της επιχείρησης μέσα από το C-130 στις οποίες διακρίνονταν η σύνθεση της δύναμης που ελάμβανε μέρος σε αυτήν καθώς και η συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων (ΕΤΑ- Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ και ΜΕΕΔ- Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας).

Και μόνο η προδοσία της παρουσίας τέτοιων στελεχών στην επιχείρηση και μάλιστα εν στολή, την έκανε στόχο.

Η αποστολή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης στις 10:00 π.μ..