Με καθυστέρηση πολλών ωρών και αφού ήρθαν στην δημοσιότητα από το pronews.gr, συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο της νέας τραγωδίας που έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την επιχείρηση στην Λιβύη.

">

Πρόκειται για την ίδια περίπτωση με τα ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache τα οποία «πνίγηκαν» στο Στεφανοβίκειο -έγκυρες πληροφορίες μιλάνε για συνολικά για 7 ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache– που ενώ δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που τα δείχνει με ανοιγμένες μηχανές μέσα στην πλημμύρα, εντούτοις η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ το αρνείται, παρασύροντας και τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

Στην ασύλληπτη τραγωδία της Λιβύης, οι ευθύνες του ΓΕΕΘ είναι αυταπόδεικτες, διότι μετέφεραν στρατιωτικό κλιμάκιο, έστω γιατρών και νοσηλευτών σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον, σα να επρόκειτο για… σχολική εκδρομή, στοιβαγμένοι σε ένα λεωφορείο χωρίς προστατευτικά οχήματα και χωρίς προηγούμενη αναγνώριση της περιοχής.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους το ΓΕΕΘΑ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Νωρίτερα όπως είχε ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο Υγείας της Λιβύης, νεκροί φέρονταν και οι τέσσερις Έλληνες αξιωματικοί, που είχαν τραυματιστεί στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη.