Ξεκινά η απόσυρση των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της ΑΣΔΕΝ.

Τα ΤΟΜΑ αποσύρονται προκειμένου να παραδοθούν στο καθεστώς Ζελένσκι.

">

Δεν προβλέπεται αντικατάστασή τους από αντίστοιχο αριθμό ΤΟΜΑ, ούτε φυσικά από τα «αρχαία», κατασκευής 1978-1985 ΤΟΜΑ Marder-1A3 που από τις μάντρες της Rheinmetall (της οποίας όλη η αντιπροσωπεία κατέληξε στην φυλακή στην Ελλάδα για μίζες τα περασμένα χρόνια) που τα δίνει ως «δώρο» στην Ελλάδα για να πάρει την προμήθεια των 2 δισ. ευρώ των TOMA Lynx!

Δείτε την κατάσταση των Marder-1Α3 πριν μόλις μερικές εβδομάδες:

Αδιάψευστος μάρτυρας το «νεκροταφείο» των Marder-1A3 σε μάντρα έξω από την πόλη Rockensussra, στην κεντρική Γερμανία:

Θυμίζουμε πως τα Marder-1Α3 μαζεύτηκαν ξεκοιλιασμένα από μάντρες της Γερμανίας, συναρμολογήθηκαν όπως-όπως και στέλνονται στην Ελλάδα για να πετύχουν οι Γερμανοί «με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια»:

  • Την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό
  • Την ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων (έναντι 1800 μέτρων του πυροβόλου των 20 χλστ. των Marder-1A3)
  • Tην διάθεση των «αρχαίων» Marder-1A3 στην Ελλάδα και την εξασφάλιση πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ανταλλακτικών τα επόμενα χρόνια και
  • Την πώληση των Lynx στην τιμή-ευκαιρία των 10 εκατ. ευρώ ανά όχημα!

Μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα έχουν φύγει τα περίπου 130 ΤΟΜΑ BMP-1 από το Αιγαίο αφήνοντας ακάλυπτους του σχηματισμούς, ειδικά από αεραποβάσεις και θα έχουν παραληφθεί -λένε οι Γερμανοί- 30 Marder-1A3.

Ακόμα και αν αποσύρονταν ταυτόχρονα με την άφιξη των Marder-1A3 (κάτι που ΔΕΝ θα γίνει) θα περνούσαν τουλάχιστον δύο χρόνια και θα χρειάζονταν να διατεθούν χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για το γερμανικό ΤΟΜΑ από τον Ελληνικό Στρατό.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!