Η Γερμανία θα αγοράσει 18 άρματα μάχης Leopard 2 και 12 αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 για να αναπληρώσει τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν από τις παραδόσεις στην Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού που ενέκρινε την αγορά την περασμένη Τετάρτη.

Σήμερα, η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ανακοίνωσε ότι η Bundeswehr έκανε επίσημα παραγγελία δώδεκα νέων Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000). Αυτή η παραγγελία αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2023, για την αγορά έως και 28 πυροβόλων.

Η παραγγελία των Leopard2 θα ανέλθει στα 525,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα πυροβόλα θα κοστίσουν 190,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι εξοπλισμοί αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο μέχρι το 2026, ανέφεραν τα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών που προορίζονται για το κοινοβούλιο.

Η αγορά περιλαμβάνει επιλογή για άλλα 105 άρματα μάχης για περίπου 2,9 δισ. ευρώ.

Η Γερμανία έχει στείλει 18 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής επίθεσης και έχει δεσμευτεί να καλύψει το «κενό» με νέα άρματα μάχης το συντομότερο δυνατό.

Επί του παρόντος, η Bundeswehr λειτουργεί 121 PzH 2000, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των δυνατοτήτων πυροβολικού του γερμανικού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV