Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Γερμανία (Bundestag) ενέκρινε σήμερα νέα στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας, αλλά απέρριψε την έκκληση της αντιπολίτευσης να στείλουν πυραύλους cruise Taurus.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, αλλά ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιστάθηκε στην εγχώρια και ξένη πίεση να προμηθεύσει τους πυραύλους Taurus, φοβούμενος μια διεθνή κλιμάκωση της σύγκρουσης, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων θα επέτρεπε στους Ουκρανούς να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος.

«Η Ρωσία του Πούτιν είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον», είπε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους στην Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.

Η πλειοψηφία των βουλευτών υπερψήφισε την πρόταση του κόμματους του Όλαφ Σολτς, που δεσμεύεται να παραδώσει η Γερμανία «πρόσθετα οπλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικά». Ωστόσο, στην πρόταση δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στους πυραύλους Taurus.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H διατύπωση της πρότασης δημιούργησε μια «σύγχυση», καθώς ορισμένοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η πρόταση εννοεί ξεκάθαρα τους πυραύλους Taurus, ενώ άλλοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να εννοεί οποιοδήποτε άλλο σύστημα.